home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend prikbord

home

 

s
   
 

Muziek minnend Malawi (08-08-00)

De hele ochtend klinkt er al een ritmisch geklap en gejoel van achter de rieten schutting. Vrouwen die uit volle borst de mooiste Afrikaanse gezangen produceren. Als ik ga kijken, wordt er op het dorpsplein net een grote dans uitgevoerd. Vrouwen in kleurige kanga's en dansende mannen verkleed in vrouwenkleren. Aan de zijkant staan serieuze moslimmannen te neuriën, terwijl de vrouwelijke omstanders de meest enthousiaste kreten schreeuwen. Ondertussen spelen de kinderen gewoon door, krijgen de babies de borst en worden de vissen schoongemaakt.

lees verder

Drie dagen in het leven van (07-07-00)

Grote flexibiliteit, veel variatie en onverwachte gebeurtenissen, maar ook onzekerheid, frustratie en vermoeidheid. Geen weekendgevoel, maar toch wel structuur in de dagen. Toegeven, we hebben nooit een wekker nodig, maar we maken wel planningen, stippelen routes uit en zijn soms aan tijden gebonden. Een stukje reisdagboek geeft het nodige inzicht.

lees verder

Mieren en andere dieren (06-07-00)

Doordat het altijd zo druk is langs de weg, valt het niet mee om en plasplaats te vinden. Als we eindelijk ergens stoppen, zit ik toch niet helemaal rustig. Terwijl ik al hurkend naar de grond kijk, zie ik in een moordend tempo enorme termieten mijn schoenen opklimmen. Even kijken of ik niet beter wat kan gaan verzitten. Er zitten echter overal termieten. Zover als ik rond om me heen kan kijken, beweegt de aarde van de termieten. Ik knijp 'm af en sprint terug naar de auto. De grond veert onder mijn voeten; het is één onafzienbaar termietenveld. Eenmaal terug in de auto heb ik nog steeds het idee dat ik overal van die monsterlijk grote termieten voel kruipen.

lees verder

 

top

 

home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend