home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend prikbord

home

 

   
 

Bijtende bavianen (21/05/00)

Zodra we de River lodge binnen rijden, springt er een baviaan op de auto. 'Leuk' denkt iedereen eerst nog. Behalve ik, ik heb het niet zo op apen. Meteen begint de aap aan de ruitenwissers te trekken. Dan vindt ze een los eind tape, waarmee Johan zo keurig de dakrand van de auto heeft afgeplakt. Telkens als we even niet kijken, trekt ze er met een scheurend geluid weer een stuk af. Als je haar probeert weg te sturen, laat ze onmiddellijk haar tanden zien. Apen zijn beslist gevaarlijker dan de ergste waakhonden.

lees verder

Daktari (14/05/00)

Ik wurm me net onder mijn klamboe als de zaklamp kapot gaat. Het is meteen pikdonker. We zitten midden in het Kakamega regenwoud en in ons huis op palen is geen electra. Johan scharrelt rond op zoek naar een kaars, met een stompje loopt hij naar beneden om een reservelamp uit de auto te halen. Direct wordt hij aangeklampt door n van de vrouwlijke boswachters. Haar moeder is ernstig ziek en moet spoedig mogelijk naar het ziekenhuis. Dilemma.

lees verder

Pimmetjes op Safari (12/05/00)

Het is al bijna donker als we voor de tweede keer het terrein van 'Mountain Rock Camp' oprijden, of is dit toch 'Mara Tented Camp'. We worden nu ontvangen door een man in militaire kledij, die echter verdacht veel lijkt op het Maasai mannetje dat hier een half uur geleden stond. De roodgeruite deken is verruild voor een groene bloes en hij heeft zijn oorbellen uitgedaan. Om te voorkomen dat zijn uitgerekte oorlellen langs zijn gezicht zwabberen, heeft hij er maar een knoop ingelegd.

lees verder

Nairobbery (09/03/00)

Met een groepje van een man of vijf lopen we vanaf de camping het centrum van Nairobi in. Al kletsend kijken we uit naar een supermarkt. Tot we opeens een schreeuw horen. En van de meiden is zojuist haar kettinkje kwijtgeraakt. Al lopende werd haar haar opgetild, het kettinkje afgerukt en de daders waren er vandoor. Het is midden op de dag, het is vol met mensen in een net deel van Nairobi. Een paar seconden en het is gebeurd.

lees verder

 

top

 

home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend