home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend prikbord

home

 

   
 

De nacht van de brulkikker (08-08-00)

Ronkend scheren we rakelings over de Okavango Delta. Het landschap ziet intens groen in diverse schakeringen, maar als je recht naar beneden kijkt, zie je dat het water is. Overal glinstert het water. Opeens kantelt het kleine vliegtuigje en maakt een schuine duikvlucht naar beneden. We zien olifanten spetteren in het water en giraffes die knagen aan de bomen. Een minuut later zijn we negentig graden gedraaid en zien we nog net een mokoro onder ons doorglijden.

lees verder

Geen vis in de Kalahari (07-08-00)

De kracht en de hoeveelheid water is zo immens,dat er een enorme mistwolk boven de watervallen hangt. Die mist slaat onmiddellijk weer neer in vorm van regen. Terwijl ik in het donderende geraas van de Victoria Falls kijk, wordt ik het ene moment drijfnat alsof er een fikse regenbui valt. Maar op andere plaatsen langs de rand is er alleen de ongenaakbare hitte van de zon en prachtige regenbogen als resultaat.

lees verder

Kwalen van de tropen (07-08-00)

Het Medicare centrum in Lilongwe ziet er redelijk uit, een beetje als de gemiddelde GG&GD in Nederland. Fris uit de verpakking komt een bloedlancet, waarmee ze in mijn vinger prikken. Druppeltje bloed op het glaasje waar met viltstift mijn naam wordt bijgeschreven. Even drogen op de elektrische kookplaat en vijf minuten later krijgen we de uitlag. Malariaparasieten gevonden van het type Plasmodium Falciparum. Stadium 1+.

lees verder

 

top

 

home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend