home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend prikbord

home

 

   
 

De machtige moai van Rapa Nui 's (23-04-01)

Ochtends in alle vroegte scheuren we in onze gehuurde Suzuki Jimmy over de onverharde wegen van Paaseiland. Tegen zeven uur komt de zon op en dan willen we bij Ahu Tongariki staan; vijftien enorme beelden op een rij. Terwijl we over het lavagesteente bonken, worden de silhouetten van de vulkanen om ons heen steeds duidelijker zichtbaar. Toch nog plotseling staan we oog in oog met de vijftien moai. Nu nog in het donker en vrij abstract maar als even later de zon achter de beelden opgaat, worden de gelaatstrekken langzaam zichtbaar. Het zachte ochtendlicht projecteerd lange schaduwen op de grond en de beelden komen tot leven.

lees verder

Condors boven de Cuernos (22-04-01)

De hoge steile rotsen worden steeds meer bedekt onder een laagje sneeuw. Als de mist-slierten en sneeuwbuien even wegtrekken zijn de Cuernos, de horens, zo nu en dan zichtbaar. Hoog daarboven steken de condors scherp af tegen het wit. Het zijn er veel, wel een stuk of tien. Deze machtige vogels van de Andes draaien elegante rondjes rond de Cuernos. Af en toe duikt er één naar beneden, maar nooit echt helemaal het dal in.

lees verder

Sneeuw en ijs in Vuurland (19-04-01)

We staan recht voor een vijftig meter hoge ijsmassa. Soms lijkt het even alsof het platen piepschuim zijn, zo scherp en mooi paars-blauw van kleur. Totdat je de gletsjer hoort kreunen en kraken. Kleine stukken ijs maken zich met een luide knal los van de langzaam schuivende massa en storten zich met een donderend geweld in het felblauwe water. Soms schuiven er hele ijsplaten het water in, die dan wegdrijven als ijsbergen. Mooi glinsterend in de zon drijven ze machtig en gracieus richting Lago Argentino.

lees verder

 

top

 

home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend