home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend prikbord

home

 

 

   
 

Hoe gaat het met ons

In onze verhalen op de site schrijven wij met name over dingen die we zien en meemaken. Maar we kunnen ons voorstellen dat er veel lezers zijn die ons kennen die ook wel eens willen weten hoe het met ons gaat en hoe we dingen regelen en organiseren. Vandaar dat we gemiddeld een keer per maand een personal update zullen schrijven

Hoe gaat het met ons, een half jaar na thuiskomst?

We zijn alweer een half jaar terug. Ex-wereldreizigers. We zijn het nog niet vergeten, al eist het leven van alledag wel weer alle aandacht op. Zeker met zo'n kleine wereldreiziger erbij. Je moet jezelf regelmatig voorhouden dat we gewoon iets super-gaafs hebben gedaan en dat het er helaas alweer op zit. Het is nu al bijna niet meer voor te stellen dat we gewoon twee jaar hebben gereisd. .

lees verder

Hoe gaat het met ons na 665 dagen?

Dit wordt een speciale aflevering van Achter de schermen. Bij deze willen we melding maken van het feit dat er een nieuwe wereldreiziger op komst is. We hebben lang nagedacht of we dat wel op deze manier wereldkundig willen maken, maar terugkijkend op de afgelopen maanden, realiseren we ons dat dit toch wel heel erg van invloed is op hoe we reizen, wat we doen en hoe we dingen ervaren. Om een eerlijk beeld te blijven geven, wijden we er deze achter de schermen aan. .

lees verder

Hoe gaat het met ons na 20 maanden?

Ik had ook een andere titel kunnen nemen; "Hoe gaat het met ons met nog 100 dagen te gaan". Want het einde nadert. Ook al klinkt het voor velen riant dat we nog ruim drie maanden voor de boeg hebben, ik kan me nog een 'achter de schermen' herinneren die heette "Hoe gaat het met ons na 100 dagen"! Enerzijds stemt het ons treurig dat dit geweldige project bijna ten einde is. Niet omdat we geen zin hebben om naar huis te gaan, maar omdat er nog zoveel prachtige plekken te bezoeken overblijven. Anderzijds is het ook een prettige gedachte om straks weer een vast honk te hebben, want toegeven, ik heb wel last gehad van metaalmoeheid, zoals een andere wereldreizigster het omschreef.

lees verder

Hoe gaat het met ons na anderhalf jaar?

Het is alweer behoorlijk lang geleden dat er een 'Achter de schermen' verscheen. Helaas kan ik me dit keer niet verschuilen achter het feit dat ik het druk zou hebben. Het is pure luiheid. We zijn alleen maar rustiger gaan reizen, blijven in elke plaats meerdere dagen hangen en toch kan ik me minder goed zetten tot het schrijven van verhalen. Niet dat we niets meemaken, integendeel. Ik heb zelfs het idee dat we van hoogtepunt naar hoogtepunt reizen.

Eigenlijk heb ik hartstikke veel om over te schrijven, want na ons bliksembezoek aan Nederland zitten we in een geheel nieuw continent: nieuwe taal, nieuwe gewoontes en weer volop nieuwe indrukken.lees verder

Hoe gaat het met ons na 16 maanden?

Druk, druk, druk....Ik hoor iedereen al lachen als ik dat zeg, maar het is echt waar. Het is niet voor niets zo lang geleden dat er een 'persoonlijk' verscheen. In de tussentijd hebben we intensief gereisd in Botswana en Namibie, met de ouders van Johan rondgetourd in Zuid Afrika en in een moordend tempo teruggereden naar Kenia. We zijn nu weer terug op het punt waar we 8 maanden geleden aan ons Afrika avontuur zijn begonnen. Het voelt een beetje raar; het einde van Afrika is in zicht en er moeten weer eens keuzes worden gemaakt.

lees verder

 

Hoe gaat het met ons na één jaar?

Jeetje, wat is dat snel gegaan, dat jaar. Maar als we terugkijken op wat we allemaal gezien en gedaan hebben, dan kunnen we ons niet voorstellen dat dat allemaal in één jaar past. China en Laos, onze eerste bestemmingen, dat lijkt veel langer dan een jaar geleden. Een goed moment om ons een even te bezinnen.

lees verder

Hoe gaat het met ons na 45 weken?

We beginnen nu aan alles te merken dat we langer weg zijn. Kleding begint te slijten, spullen raken op, de hoeveelheid elektronische post van het thuisfront neemt af en zoals onze zaakwaarnemer opmerkte: "ik zie dat het tempo waarmee het saldo daalt, toeneemt". Ofwel, de buidel begint leeg te raken. Toch zijn we eigenlijk nog niet van plan om precies na een jaar weer terug te zijn, daarvoor maken we nog te veel leuke dingen mee.

lees verder

Hoe gaat het met ons na 9 maanden

Grote tegenstellingen. De wisseling van continenten heeft grote veranderingen teweeg gebracht. Een nieuw werelddeel, nieuwe cultuur en natuur. We hebben ook de grote stap genomen om een eigen vervoermiddel te kopen. Dat biedt voor- en nadelen. Geen guesthouses meer, maar kamperen en ons eigen potje koken. We maken nu deel uit van het wereldje van 'overlanders'.

lees verder

En hoe gaat het nu met ons na ruim een half jaar!

Voordat we weggingen hebben we al eens gezegt "we gaan een jaar weg, maar het kan best zijn dat we het na een half jaar al hebben gehad". Nou, gehad hebben we het zeker niet. Nu moeten we eerlijk bekennen dat vijf weken 'vakantie' ons goed heeft gedaan. We weten nu niet alleen dat we een half jaar met elkaar kunnen reizen, maar ook dat we vijf lange weken nietsdoen overleven.

lees verder

Hoe gaat het met ons na 5 maanden?

Je maakt wat mee hoor, tijdens zo'n reis. Hoewel het andere stress is dan thuis, is het niet bepaald vakantie. Het waren roerige maanden sinds de laatste 'achter de schermen'; drie verschillende landen, gestolen bagage en samen met Kim een hoog activiteiten gehalte in Nepal. Kim vertelde dat ze thuis een heel rustig en relaxed beeld had van het reizen. Maar na een maandje Nepal, dat op zich vrij westers en goed georganiseerd is, moest ze toegeven dat het eigenlijk heel vermoeiend en stressvol is.

lees verder

En hoe gaat het nu met ons na 100 dagen

'Time flies' zeggen ze wel eens, maar dat klopt soms inderdaad. Alhoewel het op andere momenten ook wel weer heel lang geleden lijkt dat we thuis weggingen. Dat 'thuis' blijft altijd een magisch woord. We hebben gemerkt dat we vaak de behoefte hebben om een soort thuis de creeeren.

lees verder

En hoe gaat het nu met ons na 10 weken?

De afgelopen vijf weken hebben we in gezelschap gereist van Eline en voor een deel ook met Karin. Dat is heel anders dan reizen met z'n tweeen. Sowieso is accomodatie in China wat duurder, dus in plaats van tweepersoonskamers hebben we wekenlang in dorms geslapen. Dorms varieren in grootte, meestal zo'n 8 bedden, maar ook wel met drie of vier. Kortom, niet bevordelijk voor de privacy, maar wel erg gezellig.

lees verder

Hoe gaat het met ons na vier weken?

Om maar meteen bij het begin te beginnen; het gaat nog steeds goed. Wij vinden elkaar nog leuk en ook het reizen bevalt ons nog goed. Net als bij een nieuwe baan, moet je je inwerken in de dagelijkse procedures en wennen aan de werkwijze van je "collega".

lees verder


top

home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend