home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend prikbord

home

 

   
 

Weg van de snelweg (26-06-00)

We zitten op de doorgaande weg naar Dar es Salaam. Voor ons schiet een grote Coca Cola truck de weg op. Er is bijna geen verkeer dus hij had gemakkelijk even kunnen wachten en inhalen is vanwege de heuvels niet mogelijk. Met een vaartje van 90 km per uur dendert de truck voort. Twee jongens klimmen het dak op. Via het dak gaan ze kratten overladen van het ene compartiment naar het andere. Het lijkt wel een film. Ze hangen voorover tegen de wind in, de chauffeur slingert om de potholes heen en wij hebben visioenen van cola-kratten die door onze voorruit komen.

lees verder

Herfstkleuren in de lente (25-06-00)

We slingeren omhoog naar de kraterrand en het regenwoud om ons heen is in mist gehuld. Hoewel we niet veel zien, hangt er een prachtige mystieke sfeer. De dichtbegroeide typische regenwoudbomen zijn vaag zichtbaar door de mist en de trompettergeluiden van olifanten, daar ergens in het grote niks, maken het plaatje compleet. We rijden verder over de kraterrand en de zon klimt langzaam hoger. Aan de buitenkant worden de savannen van de Serengeti zichtbaar, omlijst door de zwartgrijze geribbelde contouren van vulkanen op de achtergrond.

lees verder

Zanzibar, zwoele mix van culturen (21-05-00)

De geluiden van Stonetown dringen slechts vaag tot ons door. Het is vochtig en heet onder het muskietennet. Het gezoem van de fan legt een waas over alle geluiden. Toch kun je de middagregen horen roffelen op de golfplaten daken. Zo nu en dan onderbreken vrolijke kinderstemmen het monotone geluid. Onrustig en bezweet worden we waker uit onze siesta. De omroeper van de moskee vraagt alweer aandacht voor het volgende gebed. De zon heeft de regen weer verdrongen en stuurt reepjes stoffig zonlicht door de spleten van de houten luiken.

lees verder

 

top

 

home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend