home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend prikbord

home

Nederland 1/1

   
 

Utrecht, Meloenstraat, 4 juni '99

De laatste loodjes

Ongelooflijk snel gaat het de laatste paar weken. Natuurlijk zijn wij ook van die gekken die tot op het laatste moment heel veel in huis hebben gedaan. Telkens onder het motto van de grotere verhuurbaarheid. Met die verhuur is het uiteindelijk dan ook wel goed gekomen, maar het heeft wel als gevolg gehad dat we tot op het laatste moment weinig aandacht hebben besteed aan inlezen en routekeuzes. Er is dus nog weinig veranderd in vergelijking met een aantal maanden geleden.

Vanaf het moment van ons afscheidsfeestje, zaterdag 22 mei, begint naar ons idee het aftellen. De dag daarvoor was al mijn laatste werkdag en Johan hoefde nog maar 4 dagen. Het feestje was druk bezocht en zo hebben we gelukkig nog heel veel mensen kunnen zien. De laatste paar weken zitten zo vol dat we namelijk niet van iedereen afzonderlijk afscheid kunnen nemen. Vanaf het einde van het feest begint dus ook inderdaad het afscheid nemen. Dat is wat mij betreft de minder leuke kant aan de reis. Ik ben toch wel echt een vrienden en familiemens.


Gouden bergen
De week erna begint het leegmaken en het opruimen van het huis. Het is een heel gepuzzel. Wat gaat naar zolder, wat gaat naar mijn ouders en wat naar de ouders van Johan. Wat hebben we de komende weken nog nodig en wat moet mee op reis. Het feit dat het huis nog niet is verhuurd, maakt het niet gemakkelijker. Je weet niet wie erin komt. Het is dus ook moeilijk inschatten wat je weg wilt halen en wat niet. Het feit dat het die laatste week van mei nog niet is verhuurd, vormt ook een steeds grotere stressfactor. Het probleem is niet dat ons huis niet in de smaak valt, maar de mensen die komen kijken (veelal via via) haken om andere redenen af. De verhuurkantoren die ons gouden bergen hebben beloofd, daar horen we vrij weinig van! Johan gaat overal hoogstpersoonlijk de druk een beetje opvoeren. Dit blijkt te helpen. Vrijdag 28 mei komen er via Rotsvast drie jongens kijken die dezelfde middag laten weten dat ze het doen. Omdat ze met zijn drien zijn in plaatst van de meer standaard twee personen, weet Rotsvast er nog een iets hogere huurprijs uit te slepen dan de vraagprijs! OK, nu zijn we weer blij. Dan volgt er nog een laatste weekend waarin we de uitputting nabij zijn. Maandagavond 31 mei is namelijk de sleuteloverdracht. Nog n weekend boosteren. Maar we redden het net. Vlak voordat de mannen op de stoep staan proppen we de auto nog helemaal vol en wordt de zolder dichtgeschroefd.

Gast in huis
's Avonds kunnen we meteen aan tafel bij Michiel en Kim. In hun klushuis aan de Meloenstraat hebben we een eigen kamertje en de zolder om de spullen uit te zoeken waar we nog geen tijd voor hebben gehad. Dit is een ideale oplossing, want pas nu we uit ons eigen huis weg zijn, nemen we de tijd voor andere dingen. Ik had er ook niet aan moeten denken om deze huisactiviteiten te moeten doen in de week voor vertrek! De afgelopen week hebben we bij burgerzaken een extra dik paspoort aangevraagd (zakenpaspoort) met een dubbele hoeveelheid stempelruimte. De paspoorten hebben we de dag erna meteen ingeleverd bij de Chinese Ambassade, want het blijkt dat het aanvragen van een Chinees visum een week duurt. Daarnaast hebben we gewerkt aan deze site en hebben we twee dagen shoppend door gebracht. Al die lijsten die we hadden opgesteld, kunnen nu eindelijk worden afgevinkt!

Tot aan vertrek
Voor de komende week staan er nog zoveel mogelijk sociale activiteiten gepland, maar ook bezoekjes aan de dokter, de lenzenman, de notaris en de tandarts. Dit weekend gaan we proefinpakken. Ben heel benieuwd of we allemaal meekrijgen wat we willen. Het lijkt er nu soms op dat we alle kleding thuis moeten laten om genoeg ruimte te hebben voor al die kleine handigheidjes!

top

home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend