home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend prikbord

home

 

   
 

Verhoging busprijzen leidt tot onrusten (15-01-01)

Nog wat verbaast over het abrupte einde van onze busreis, lopen we met onze bagage de file langs in de richting van de rookpluim. Als we het begin van de rij naderen zien we opeens allemaal militairen in de bosjes naast ons rennen. Er worden traangasgranaten afgeschoten en een menigte jongeren met geschminkte gezichten passeert ons in tegenovergestelde richting. We weten niet goed wat we moeten doen. In de verte zien we de brandende barricade op de brug die we over moeten. Het is helemaal geen ongeluk, we zijn midden in een rel beland!

lees verder

Vogels, vulkanen en leguanen (14-01-01)

Alsof je de prehistorie binnenstapt. Uitgestrekte lavavelden met slechts een enkele cactus als begroeiing. Met trage bewegingen kruipt er een grote, gelige landleguaan voorbij. Zo dichtbij, dat je de schubben op zijn huid kunt zien. Zijn vel rimpelt als hij zijn voeten van de ene lavabrok naar de andere verplaatst. Echte vijanden heeft hij niet. Als wij op zijn pad staan, schuift hij met zijn hoofd op en neer en maakt hij stampende geluiden met zijn poten. Plotseling zet hij zijn spurt in en drijft ons groepje uit elkaar. Heel brutaal frontaal in de aanval.

lees verder

Carnavaleske kerst (08-01-01)

Het is 24 december en op de plaza van Cuenca komt een oneindig tafereel voorbij zetten. Praalwagens met schilderingen van lokale bisschoppen, waar achterin levende kerstgroepen zitten. Baby Jezus knaagt aan een banaan terwijl Josef verveeld over de rand van de pickup truck hangt. Achter de wagen komen nog meer Josefs en Maria's, kerstmannen, indianen en kleine kindertjes in pluche pakjes met grote sombrero's die door paps en mams worden vastgehouden op met eten behangen ezels. Het is geen carnaval maar kerstmis.

lees verder

 

top

 

home  mail  inspirerend  kenmerkend  beeldbepalend  grensverleggend